Полезно

Kakva informacia predostavia revolut na nap
Блог

Каква информация предоставя РЕВОЛЮТ на НАП

Открий подробна информация за използването на Revolut като фирмена сметка и свързаните с това регулаторни изисквания в България. В статията разглеждаме данните, които Revolut събира и споделя с Националната агенция за приходите (НАП), както и как това засяга фрийлансърите и специалистите на свободна практика.

Прочети повече »
Svobodna profesia i kasov aparat
Блог

Свободна професия и касов апарат

Открийте всичко необходимо за законовите изисквания и използването на касови апарати при фрийлансърите. От разграничаване на професиите, които изискват касов апарат, до съвети за избор на най-подходящото устройство, ще получите полезни насоки за успешна отчетност и съответствие със законодателството.

Прочети повече »
Osigurovki i danaci pri prihodi ot youtube
Блог

Осигуровки и данъци при приходи от YouTube

В тази статия ще разгледаме как българското законодателство третира получените Youtube приходи, какви са данъчните и правни аспекти, които трябва да се имат предвид, и ще предложим полезни съвети за оптимално управление на тези доходи.

Прочети повече »
Работа като инфлуенсър? Подлежат ли на данъчно облагане доходите на инфлуенсърите?
Блог

Какво означава да си инфлуенсър в България?

В последните години професията на инфлуенсърите придоби огромна популярност. С развитието на социалните мрежи като Instagram, Facebook и TikTok, инфлуенсърите се превърнаха в ключови фигури, способни да влияят на поведението и предпочитанията на хиляди, дори милиони последователи.

Прочети повече »
Регистрация като свободна професия - най-важното, което е нужно да знаете.
Блог

Най-важното за регистриране и осчетоводяване като свободна професия

Разбери кои са най-важните неща, на които да обърнеш внимание, когато стартираш своята дейност като фрийлансър. В тази статия ще откриеш безценни съвети, събрани от дългогодишната ни практика от работата с хора на свободна професия!

Прочети повече »
Predimstva i nedostatyci na EOOD i svobodnata profesia
Блог

Предимствата и недостатъците на ЕООД и свободната професия

Започването на собствена дейност е вълнуващо, но може да бъде и предизвикателно. Разбираме колко важно е за вас да направите правилния избор между свободна професия (фрийленс) и ЕООД (Еднолично дружество с ограничена отговорност). Тази стъпка може да повлияе на бъдещето на вашия бизнес.

Прочети повече »